Tilbake

Velg riktig stekepanne

Skal du kjøpe ny stekepanne? Det er lett å bli forvirret i jungelen av stekepanner, så her presenterer vi de tre vanligste typene slik at valget blir enklere.


Inspirasjon: Tilbords - Foto: Sabor & Le Creuset



De tre vanligste stekepannene er aluminiumspanner med belegg, stålpanner uten belegg og støpejernspanner. Disse skal behandles og rengjøres på ulike måter og de har forskjellige bruksområder.


Aluminium med belegg
En belagt stekepanne er tilpasset matlaging på lavere temperaturer – bruk for all del ikke boosterfunksjonen på denne pannen. Den krever lite eller ingen fett ved steking og er enkel å rengjøre. Husk å bruke redskap i tre, plast eller silikon for å bevare belegget. Perfekt panne for melkeholdig mat, fugl, fisk og egg!

Stål uten belegg
En stålpanne har ofte en kjerne av aluminium som fordeler varmen raskt og jevnt. Den tåler tøff bruk, høye temperaturer og du kan bruke redskap i alle materialer. Bruk alltid fett/olje når du steker, ellers brenner maten seg lett. Denne pannen er enklest å vedlikeholde og rengjøre!

Støpejern
Støpejernspannen er robust og slitesterk og har en jevn varmefordeling. Den fungerer på alle steketopper og kan også brukes på grillen. Bruk redskap i tre, plast eller silikon, og husk å steke med fett i pannen. Behandler du støpejernspannen din riktig har du den livet ut. Passer ypperlig for å tilberede biff med perfekt stekeskorpe!


Hos Tilbords finner du mange fine stekepanner som vil passe dit bruk! Se mer her!