Tilbake

Trenger du pc-briller?

Er du sliten i øynene etter du har sett mye på pc-skjermen din? 


Inspirasjon:Brilleland Hvaltorvet


Har du behov for pc-brile?

Behovet for pc-briller styres primært av alderen, og forekommer oftest grunnet aldersrelaterte langsynhet. Det er derfor vanligvis personer over 40 år som vil ha behov for en spesialtilpasset pc-brille, der lesebriller blir for sterke i forhold til arbeidsavstanden. 

Progressive pc-glass

Likt som ved det progressive glasset er også pc-glass designet med flere styrkefelt, med en vanlig progressiv brille vil normalt ikke kunne brukes som en pc-brille. For å få maksimal komfort ved langvarig jobbing foran pc-skjermen, må nemlig mellomfeltet i glasset være plassert høyere enn hva som er vanlig i en progressiv brille. Bruk av vanlig progressiv brille foran skjerm kan lett føre til nakke og skuldersmerter fordi man blir sittende med en unaturlig hodestilling der man løfter hode lett for å kunne se skarpt på skjermen. 

En styrke pc-glass

Behovet for pc-brille kan også forekomme hos yngre personer med små betydningsfeil siden arbeid foran skjerm stiller store krav til øynene. Vanlige synesrelaterte problemer foran pc-skjerm

- Tørrhet, svie og kløe i øynene

- Tretthet i øynene etter en lang arbeidsdag

- Stive skuldre og anspenhet som følge av feil synskorrigering 

- Konsentrasjonsproblemer, hodepine og tåkesyn


Kjenner du deg igjen i noe av dette, kan du snakke med Brilleland Hvaltorvet, de hjelper deg gjerne. 

Brillelands optikere er autorisert helsepersonell med en omfattende utdannelse i faget. De gjør grundig undersøkelser for å ivareta øyehelsen din og finner den beste løsningen for deg og synet ditt. 

Kilde:brilleland.no