Tilbake

R O S A: Årets Farge 2016

I fjor var den oransje. Året før var den blågrønt, og året før der igjen lilla. I høst lanserte Fargerike ROSA som Årets Farge 2016.


Tekst: Fargerike

Mykt, behagelig og nært
I en tid hvor en kan få alt laget maskinelt, blir det myke, det nære, varme, det som er håndlaget og selve håndverket, viktigere og viktigere. Rosa representerer det myke og behagelige. Den føyer seg vakkert inn i våre hjem og gir en naturlig varme.

Strikk blir mer og mer populært, broderier er i vinden som aldri før og pastellfargene sees i motebildet sammen med varme tresorter og gull og stoffer. Mønstre og den østlige inspirasjonen står sterkt i trendbildet. Fletter, håndlagde tapeter, møbler og porselen understreker også fokuset på det unike og myke. I Norge er bunadens oppblomstring et eksempel.  

Det er lett å hente frem farger fra en svunnen tid, hvor nettopp håndverket var i høysetet, før den industrielle revolusjonen tok for stor plass. Rosa favner alt dette: de nydelige broderiene, pastellene som gir oss ro og fjerner oss fra det maskinelle og grå. Det en ingen annen farge som får deg til å føle deg så flott som rosa. Og det er ingen annen farge som kan gi en så stor luksusfølelses som rosa. 

fargerike

Fargene "Sløyfe" fra paletten FRYD og "Peon" fra paletten HARMONI. Utarbeidet av Fargerike.


 

strikk

Er du glad i å strikke? Sarte pastellfarger i myk strikk er søtt og flott til både mor og barn. Mønster, garn og tilbehør får du hos Frøken Sofies og Hos Nina.


 

jerniajernia


Hva med litt rosa detaljer til hjemmet nå som våren er på vei? Mørk rosa, lys rosa, gammel rosa, retro rosa. Valget er ditt - Jernia Gleditsch har rosa til både kjøkkenet, selskapsbordet og veggen!

 

jotun

I fargekolleksjonene til Jotun finner du blant annet rosafargene "Bliss og "Warm Blush".


 

glassmagasinet

Mer rosa pynt til hjemmet! Disse flotte nyhetene fra Kähler og det nostalgiske "Mummi" får du hos Sandefjord Glassmagasin.


 

sengetøy

Romantisk, elegant og behagelig rosa sengetøy innbyr til en god natts søvn. Sengesett fra Linum med tynne striper (venstre) får du hos Sovestudio. Det rene rosa sengesettet fra Høie (høyre) føres av Aker Iversen.


 

blomster

Glem ikke blomstene! Ta turen innom Kroken Gård og se deres utvalg av både snittblomster, inneplanter og uteplanter samt mye annet til hus og hage.


Snart er det morsdag og Valentine - kjøp rosa :)