Tilbake

Påsketurist i egen by

Det er stadig flere som velger å legge påskeferien til hjemlige trakter. Og påsken i Sandefjord har mye å by på – for friluftfantaster så vel som for cafégjengere og asfaltelskere.


Tekst: Irene Ølstørn

tur


Et turmekka

For den som er glad i å pakke termosen, snøre sekken og legge ut på fottur er Sandefjord midt i blinken. Hvalfangerbyen kan skimte med intet mindre enn ti topper å bryne seg på.

Ønsker du å nyte et selvkomponert varmt måltid i maritime og billedskjønne omgivelser, er både Folehavna og Yxney perfekte destinasjoner. Her er det bare å pakke ut pølser, pinnebrød, eller annet som ganen måtte begjære. Provianten kan du tilberede på de respektive grillpostene. 

Ønsker du imidlertid å fyre opp ditt eget bål når du er på tur, er det viktig å innrette seg etter kommunens retningslinjer. Følgende alternativer er tillat: Åpen brenning på grillinnretninger, utepeiser og kaffebål.


DE TI TOPPENE
Hjertås 148 m.o.h.
Bygdeborgen ved Unneberg 116 m.o.h.
Mokollen 107 m.o.h.
Varden 105 m.o.h.
Midtås 94 m.o.h.
Fjellvikåsen 91 m.o.h.
Gjekstadåsen 75 m.o.h.
Mølleråsen 71 m.o.h.
Frebergåsen 55 m.o.h.
Preståsen 44 m.o.h.

 

primus

gjertsen

gjertsen

Når man skal ut å bevege seg i skog og mark, er det en stor fordel å være riktig kledd og godt skodd. Hos Gjertsen Sport får du alt av utstyr du trenger for å gjøre turen tørr og komfortabel.
jernia

jernia

Maten smaker sjelden bedre enn ute i frisk luft. Jernia Gleditsch besitter alt du behøver for å tilberede det perfekte måltid ute i det fri.


 

matlykke

matlykke

Ønsker du å gjøre det litt mer enkelt, er det en strålende idé å ta med seg noen deilige lekkerbiskener fra Matlykke i tursekken.


 

Hygge i sentrum
For den urbane sjel er mulighetene til en minnerik påske adskillige. Mange benytter påskehøytiden til å bevilge seg årets første utepils, gjerne akkompagnert av et deilig måltid. Og aldri smaker vel ølen – eller matbiten –  bedre enn når vårsola kaster sin fortryllende glans over bryggeområdet i Sandefjord. Eller sentrum for øvrig for den saks skyld.

ÅPNINGSTIDER I PÅSKEN
Kokeriet: Vanlige åpningstider.
Bakgården Café: Holder stengt skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Ellers vanlige åpningstider.


kokeriet

Kokeriet kan du nyte bypåsken bryggelangs, på gastronomisk vis.


 

bakgården

matlykke

Omgivelsene er vitterlig ikke å forakte hos Bakgården Café, som kan by deg på både godt i glass og kopp og på tallerken.


 

Moro for junior – og senior
Det skal ikke skyves under stol at skole- og barnehagefri kan gjøre barna rastløse, og de kjeder seg fort. Metro Bowling og Lekeland tilbyr fornøyelse og moro for hele familien. Dette er en perfekt aktivitet når helligdagene blir litt langtekkelige.

metro

metro

Metro Bowling og Lekeland kan både liten og stor boltre seg med mange artige aktiviteter. 


GOD PÅSKE!