Tilbake

Matlei etter jula?

Julen består av mye god mat, men det er fort å gå litt lei av den ”tunge” tradisjonsmaten etter at jule- og nyttårsfeiringen er overstått. Nå på nyåret kan det derfor friste med mat av den lettere sorten, som for eksempel sjømat og fargerike salater.

 Nå er det sesong for blant annet reker, skrei og kveite, så menyer med disse ingrediensene er å anbefale nå. Spesielt kveiten smaker godt både stekt og rå, så hvorfor ikke prøve seg på litt sushi på nyåret?

sushi

sushi

Sushi of Norway har en innholdsrik take away-meny med rå sjømat i flere varianter.rekesalat

suppe
Er du mer glad i kokt eller stekt sjømat, har Kokeriet både fiskesuppe, torsk og skalldyrsalat på menyen dersom du ønsker å ta en tur ut å spise. 
fisk

Eller hva med en rett fra havets spiskammer hos restaurant La Scala på brygga?Ønsker du å lage noe selv, finnes det flere gode utsalgssteder i byen hvor du kan kjøpe råvarer og mat du ikke finner over alt ellers. Oljer, oster, dressing, chutney, spekepølser, flatbrød – ja til og med hval-snacks for dem som ønsker det.

ostaioli
Hos Matlykke får du ost, oljer og mye annet godt tilbehør.


 

oljer

Bakgården café har deilige salater på menyen dersom du helst vil få det ferdig servert. De byr også på smaksrike oljer og annet godt som i tillegg tar seg godt ut på kjøkkenbenken.


 

røgeri

spekemat

Det anbefales også en tur innom Det Gamle Røgeri. Her finner du egenproduserte varer og produkter fra andre småskalaprodusenter i Norge.
drikke

drikke
Med god mat behøver man god drikke. Gulating har et stort og variert utvalg av drikke både med og uten alkohol.Da er det bare å ønske bon appetit og et fortsatt godt nytt år!