Tilbake

Klargjør uteplassen!

Kanskje du allerede har gjort det, eller kanskje du har planer om å klargjøre uteplassen i løpet av april. Mange har som mål å være klare til mai. Er du en av dem, så har du ennå litt tid på deg. Vi gir deg noen tips!


terrassevask


Sannsynligvis har terrassen blitt litt skitten i løpet av høsten og vinteren, og da er det lurt med en skikkelig vask. Skitne terrassegulv kan spyles med hageslangen og så skrubbes. I følge ifi.no bør du ikke bruke høytrykkspyler på terrassen. Feilbruk kan gjøre at treet blir flisete og ødelagt. Men hvis du skrur ned vanntrykket og holder spyleren litt på avstand kan det gå fint. De anbefaler vanlig hageslange for spyling og skylling, og at man vasker i regnvær så såpen ikke tørker for fort.

Har du for eksempel steinheller eller asfalt utvendig, er høytrykkspyler å anbefale. 

slangerhøytrykk

Hos Jernia Gleditch får du det du trenger, enten det er vannslange eller høytrykkspyler.Har du impregnert treverk på terrassen kan du vaske med Husvask eller såpevann med oppvasksåpe. Bruk Kraftvask hvis du planlegger å beise eller olje bordene.


vask


vask

(Bilde: viivilla.no)

Rengjøring til terrassen fra for eksempel Jotun og Jordan, får du hos Jernia Gleditch og Fargerike Bjørvik.

Lurer du på fremgangsmåten, kan du lese dette på blant annet ifi.no.


 

Når uteplassen er rengjort og pengjort, er det tid for grill! Jernia har utstyret, enten du må rengjøre den du har eller du rett og slett trenger en ny i år.

weber

weber

Griller i ulike prisklasser og tilhørende rengjøring fra Weber, kan kjøpes hos Jernia Gleditch.

weber

 Vi ønsker lykke til med rengjøringen og håper du får en fin tid på uteplassen din!