Tilbake

Jakten på ungdomskilden

Noen tar det drastiske steget å går til kosmetiske inngrep for å fikse på utseendet sitt. Men hva med å prøve å bygge opp huden innenifra, med et 100% naturlig tilskudd? Les om dette her.


Inpsirasjon: Sunkost Hvaltorvet


 


Hva påvirket huden?

Det er to årsaker til aldring av huden. Den ene er ytre påvirkinger som for eksempel for mye sol, forurensing og røyking. Den andre årsaken er det biologiske.

Når vi blir eldre mister huden sin naturlige evne til å produsere nok kollagen og elastin, som holder huden vår stram og elsatisk. Paralellt øker nedbrytingen av bindevev i huden. Resultatet er at huden blir tynnere, tørrere, slappere, blassere og ikke minst rynkete.

Frem til 25 års alderen inneholder huden din 75% kollagen, deretter begynner nedbrytingen. Når du har fylt 60 år, har du mistet 35% av kollagenet i huden din. For å bevare spenst i huden, må vi derfor selv tilføre det kollagenet som huden mister når vi blir eldre.

Hva er Kollagen?

Kollagen er det proteinet som det finnes mest av i menneskekroppen. Det utgjør over 30 prosent av kroppens proteinsammensetning og omlag 75 prosent av hudens grunnstruktur.

Kollagenprotein er bygd opp av aminosyrer. Disse aminosyrene er esensielle for kollagenets egenskaper, for å opprettholde spesielle egenskaper og for å oppretholde hudens struktur og elastitet, de hjelper på tørr hud, "vinter hud" og gir huden glød.

Kollagen er viktig for både hud, hår, negler, brusk, leddbånd, ben og øyner. Kollagen danner et sterkt nettverk i bindevevet og fungerer som både byggemateriale og er slags lim.

 

 

 

Hvorfor trenger vi tilførsel av kollagen?

- Oppretholde spenst og fuktighet i huden

- Gi vitalitet og fylde

- Reduserer rynker, jevne ut fine linjer i huden

- Stramme opp kroppens egen evnte til å produsere kollagen

- Redusere strekkmerker og cellulitter 

Forskning på Kollagen har i dag kommet veldig langt. Man har oppdaget at kollagen som inntas gjennom munnen har mye større effekt enn kollagenen som er tilsatt i diverse kremer og serumer. Som alle vet - skjønnhet kommer innenfra. 

 

 


Kollagen får du kjøpt hos Sunkost Hvaltorvet, der går de personlig god for produktet og gir deg gode råd og veiledning ved bruk. 

Kilde: sunkost.no