Tilbake

Hvordan ser ovnen din ut nå?

Å skrubbe bort fastbrent mat og fettflekker i stekeovnen kan være et ork, men blir bare verre dersto lenger du venter. Slik gjør du ovnen ren etter juleribba. 


Inspirasjon: Jernia Gleditsch


 


Dersom det går langt tid mellom hver gang du vasker stekeovnen, vil det bli vanskligere å rengjøre den. Derfor kan det være lurt å gi den en overhaling med en gang.

Vært forberedt med gode hjelpemidler

Dersom det oppstår mye os når du bruker stekeovnen er dette et tegn på at den trenger en vask. Er du så heldig å være i besittelse av en selvrensende oven så er det ikke så mye å tenke på. 

Skrubb, skureklut og ovnsskrape er eksempler på gode hjelpemidler å ha for hånden.

Rengjøringsmidler som fungerer godt mot vansklige fettflekker og fastbrente matrester er også en fordel å ha, men pass på at de beregnet til stekeoven, slik at non-stick-effekten på overflatene som finnes i enkelte ovener ikke ødelegges.

Slik går du frem

Å vaske stekeovnen krever litt mer enn vanlig såpe og vann. Enkelt rengjøringsmidler som Zalo og universalspray vil sjelden være nok, og kan føre til at du må skrippe og skrape unødvendig mye og funkerer bedre til platetoppen. 

Rengjøringsmidler for ovn er sterkere saker, så det kan være lurt å dekke området under komfyren med litt avispapir. Glem heller ikke å beskytte hendene dine med gummihansker og lufte med åpne vinduer.

Ta ut rister og langpanner, disse kan du enklere rengjøre i vasken. Deretter påførers ovnrens på alle flater i ovnen som skal vaskes, og la produktet virke en stund slik at smuss og fett løsner. Deretter skyller du overflater grundig med rent vann slik at såperester ikke blir sittende igjen. Gå over med en fuktig klut helt til slutt.

 

Sterling

Ovn og grillrens spray 300ml

Brukes dirkete i kald oven eller grillrister.

59,50,-

Funktion

Komfyrskrape fremstilt i nylon og et behagelig

soft touch håndtak

129,-

 


Kjøp rengjørings-hjelpemidler til din stekeovn hos Jernia Gleditsch Fargehandel 

 

 

Kilde:jernia.no