Tilbake

Guide til sukkererstatning

Fakta og tips om sukrin!


Inspirasjon: Sunkost



Sukrin - Naturlig sukkererstatning
Hvorfor bruke sukrin? Den amerikanske professoren Robert Lustig omtaler sukkerposen de fleste av oss har i kjøkkenskapet for «den hvite giften». I sin bok «Søtt og farlig – den bitre sannheten om sukker omtaler han raffinert sukker som avhengighetsdannende. Sukker kan i store mengder være uheldig for kroppen og tilfører mange kalorier, men ingen nyttige næringsstoffer.


Det finnes mange alternativer til hvitt, raffinert sukker i helsekost. Når man erstatter sukker i matlaging er det viktig å ta hensyn til produktenes egenskaper og søtningsgrad sammenlignet med sukker. Enkelte sukkererstatninger er flere hundre ganger søtere enn sukker, og må doseres i langt lavere mengder. I denne artikkelen legges det fokus på Sukrin. Sunkost har flere Sukrinprodukter med ulike søtningsgrader for ulike bruksområder. Prøv deg frem og finn din favoritt.


PRODUKTER MED SØTNINGSGRAD OPP TIL 60-70% AV HVITT SUKKER: 

Økologisk Sukrin består kun av økologisk erythritol. Det er tannvennlig og virker som en antioksidant i kroppen.
Søtningsgrad: Det er litt mindre søtt enn sukker (ca 70 % av sødmen).
Bruksområde: Kan brukes alle steder du ville brukt strøsukker: over bær, frokostblanding, grøt, i varm drikke m.m.
Kalorier: 0
Sukrin består av erythritol og har konsistens som strøsukker.
Søtningsgrad: Litt mindre søt enn vanlig sukker.
Bruksområde: Perfekt alle steder du ville brukt strøsukker og til koking, baking og sylting.
Kalorier: 0


PRODUKTER MED SØTNINGSGRAD LIK SOM SUKKER:

Sukrin:1 består av erythritol og steviol glykosider.
Søtningsgrad:  Like søtt som sukker.
Bruksområde: Kan brukes alle steder du ville brukt strøsukker og er ideelt til baking.
Kalorier: 0

SukrinMelis  består av erythritol og steviol glykosider.
Søtningsgrad:  Samme søtningsgrad som vanlig melis.
Bruksområde: Velegnet til kaker og desserter som ikke skal stekes (f.eks. ostekake).Pisket krem, ostekrem, smørkrem, sjokoladeglasur, o.l. Dekorasjon/dryss. Perfekt på et LCHF kosthold.
Kalorier: 0 

Sukrin Gold består av erytritol, tagatose, glyserol, malt-ekstrakt og steviol glykosider (stevia). Rund med fyldig smak.
Søtningsgrad:  Samme søtningsgrad som vanlig sukker.
Bruksområde: Erstatter både hvitt og brunt sukker. Perfekt i varme drikker, over yoghurt, i desserter, raw-food og baking.
Kalorier: Kun 8 kalorier per 100g.


 

Sukrin+ består av erytritol og stevia.
Søtningsgrad: Dobbelt så søtt som vanlig sukker.
Bruksområde: baking og matlaging. Sukrin+ er også velegnet til te, kaffe og som strøsukker.
Kalorier: 0


Kilde: Sunkost.no