Tilbake

Duftende tre vil inn i varmen

Eukalyptustre, også kalt febertre, har vakre og velduftende blader og kommer fra en planteslekt i myrtefamilien som omfatter mer enn 600 arter.


Inspirasjon: FlorissDe største eukalyptustrærne, som stammer fra Australia og Tasmania, kan bli 80 – 90 meter høye. I Norge finner vi nesten utelukkende eukalyptus som dyrkes i potte fordi denne planten trenger et vennlig og varmt klima for å trives. Å innrede med eukalyptustre gir et vakkert uttrykk i hjemmet. Når du skaffer deg et eukalyptustre får du samtidig en prydplante som dufter deilig. Det dekorative og eksotiske treet i potte skaper garantert god stemning, inne som ute i varmen på balkongen, terrassen eller uteplassen!

Eukalyptus er hurtigvoksende og planten har et rotsystem som ofte tar plass, så beregn rikelig med plass i krukken slik at røttene har nok å gro på. Eukalyptustre liker heller ikke omplanting spesielt godt, og risikoen er stor for at du vil skade eukalyptusen din ved en eventuell flytting. Forsøk derfor heller å plante den i passe stor krukke allerede fra begynnelsen av. Eukalyptus overlever ned mot 10 grader, men trives best i romtemperatur. De kan stå ute på dagen når det er varmt nok.Visste du forresten at…

Eukalytustre har blitt brukt i mange ulike industrier og bransjer fra skipsbygging til å lage verktøy og redskaper i ulike varianter, samt i cellulose- og papirindustrien. Eukalyptusoljen, som utvinnes fra bladene og brukes i medisinindustrien, er særlig kjent for å lindre forkjølelse og luftveisproblemer.Flotte Eukalytustær får du kjøpt hos Floriss! Se mer her!

 

Kilde:Floriss.no