Tilbake

Den (v)årlige sykkelpussen

Sykkelens høysesong er endelig her. Men før du legger ut på tur, er det lurt å ta en grundig overhaling av din tohjulte venn. Vi gir deg sjekklisten som sørger for at resultatet blir like skinnende som vårsola.


Tekst: Irene Ølstørn

sykkelvask

 


 

1. Drypp en dråpe sykkelolje på alle bevegelige deler. Kjede og tannhjul bør smøres en gang i uka, selv om sykkelen brukes sjelden. Unngå oljer som inneholder whitespirit.

olje2. Dersom felgene har dype riller, er det på tide å bytte dem ut. Det vanligste er at bakhjulet må skiftes først.

3. Er hjulene slitte, er det viktig at du bytter dem ut. Et tips for å bevare disse lenger, er å alltid parkere sykkelen i skyggen. Moderne hjul tåler nemlig sollys dårlig.

dekk

 

4. Virker sykkelen tung på pedalen, kan det hende kranken må skiftes. På billige sykler er det vanlig å slite ut kranken i løpet av ett år.

(ny og gammel krank)


 

5. Både navkjedegearet (det bakerste) og krankkjedegearet skal oljes like ofte som kjedet. Bruk en dråpe olje på alle omdreiningspunkter. Alle punktene er like viktige.

6. Det er helt normalt å slite ut bremseklossene i løpet av ett år. Derfor er det lurt å skaffe seg nye hver vår. Her er det derimot lurt å få profesjonell hjelp med monteringen.

7. Når sykkelen skal få seg en vask, bruk KUN varmt vann og Zalo. Skulle det være noen flekker som sitter godt, så dra fram en gammel oppvaskbørste.

8. Det er påbudt med ringeklokke, reflekser og to separate bremser når du sykler på offentlig vei. Hos SPINN SYKKELSHOP får du hjelp til å finne ut om din sykkel tilfredsstiller kravene.


ringeklokke

 

Hos SPINN SYKKELSHOP får du all den kyndige hjelpen du trenger til å få sykkelen i tipp topp stand.