Tilbake

ÅRETS FARGE 2018

For 7 år siden lanserte Fargerike den første Årets Farge. Siden har vi utfordret norske hjem med røde, oransje og rosa vegger. Vi har blandet oss frem til fargekart som kanskje har presset oss utenfor normen og komfortsonen med eksotiske impulser og kontinental inspirasjon i stuer, soverom og kjøkken. Etter 7 magiske år skjedde det plutselig en endring, det var Årets Farge som fant oss; Blått!


 

Hvert år har Fargeriket valgt Årets Farge basert på trendanalyser og tendenser i tiden, både hvem vi var som menneske det året og hva som beveget seg i interiørbransjen og motebildet. 

 

 

Fargepaletten Natthimmel lar deg bli omfavnet av nattens fløyelsmyke mørke. Denne paletten består av fire dype blåfarger, og fargene er inspirert av nattehimmelen og den mystiske skumringstimen der dagen går over i natt.

 

 

Fargepaletten Himmelspeil er paletten som er inspirert av himmelen over byen, fargen på en skyfri himmel som skimtes bak skyskrapere, og som speiler seg i blanke fasader.  

 

 
 
 
 
Fargepaletten Himmel og Hav. I denne paletten har vi hentet inspirasjon fra norsk kystkultur og tradisjonelle bondehjem og kombinert havblått, himmelblått og hvitt. Dette er farger som gir et klassisk og landlig uttrykk.
 
 
 
 
 
Fargepaletten Morgendis er farger som er beroligende å være i, de åpner opp og gir følelse av luft. Kjølige nyansene av blått passer perfekt inn i den nordiske naturen.
 

 

Blått lindrer og helbreder, men gir også energi i kraft av å dempe stress. Og lov oss at du i løpet av 2018 tar deg tid til å sitte stille gjennom den blå timen, mellomrommet mellom dag og kveld ... og bare være ...

  

Besøk Fargeriket Bjørvik for mer inspirasjon til hjemmet ditt.