Tilbake

Konfektenes konge

Den er søt, den er seig, og den erter smaksløkene på en aldeles forførende måte. Men hva er egentlig historien bak karamellen?

Tekst: Irene Ø. Ølstørn



Det var da araberne, over 1.000 år tilbake, jobbet med å perfeksjonere fremstillingen av sukkerrrørsirup, at den velsmakende søtsaken ble til.

Selve ordet «karamell» stammer fra spansk, som igjen stammer fra det latinske "cannamella"– som helt enkelt betyr «sukkerrør».

I vår tid er det Isigny i nordre Frankrike som kan smykke seg med tittelen «karamellhovedstad». Byen er viden kjent for sin melk, noe som bidrar til at karamellene som produseres nettopp her er ekstra gode på smak.

Holmestrands svar på Isigny heter Klovnen kaffebar. Du anbefales herved å ta turen innom her når gavekalender og julestrømpe skal fylles opp – eller når du rett og slett bare «fyser» på noe veldig godt.

 

klovnen kaffebar

Karamellisert kos: Få ting smaker så nydelig som en fløtekaramell når du skal kose deg litt ekstra.


klovnen kaffebar

Et lite hint av salt: Når det søte og salte kombineres oppstår det en aldri så liten eksplosjon i munnen.


 klovnen kaffebar

Julegodt: det meste blir bedre når det får et lag med karamell rundt seg. Karamellisert eple er like snadder som det er topp å gi bort i gave.


 

KLOVNEN KAFFEBAR har byens desidert beste karameller å skimte med.